Moldova. Stat sau сталовкэ pentru AIE?

     Un pic de politică de la un copilaș de 17 ani.

     Astăzi declarațiile lui Ghimpu nu au făcut nimic mai special decât să mă facă și mai încrezut că în țară la noi,bunul simț în rândul politicienilor,nu că a murit,el nu a existat niciodată.
Scriu oamenii,scriu că tri(gada)ada : Ghimpu,Filat Lupu-Plahotniuc sau mai degrabă invers,fac furturi și se ascund unul pe altul,ca nu cumva Filat să rămână fără control la vamă ca țigările bune din Moldova să treacă în România,ca nu cumva Ghimpu să nu mai aprovizioneze cu petrol transportul public și ca nu cumva Plahotniuc să piardă postul de vice-președinte al Parlamentului,pentru cine nu știe,Plaha’ pierzând acest post cade imediat sub urmărirea Interpolului care acum doar îl supraveghează și nu poate să-i facă nimic pentru că are imunitate parlamentară,cum ne cum da tipa ,,mâna dreaptă,, a lui Lupu,numai că din nou totul e invers,la vedere lupoaica Mariana e și șefa de partid și cu gura lucrează numai ea,pe de altă parte este șăfu’ Plahiș care ,,bașlește,, pentru orez și macaroane la alegeri,care și-a pus sub cot toată mafia anilor ’90,aceasta deja îi este ca o armată,nu mă mir dacă ar face o răsturnare de putere cum a făcut-o Hitler cu SA în Munchen. Slavă Domnului că pic de simț mai este și le e oarecum rușine să fure de la europeni într-una,pentru că nu poți fura fără oprire mâna care te hrănește.Sau poate poți? Ei tot ne-au speriat că ,,Comuniștii îs răi,e belea dacă se întorc,, , spun sincer,la fel părere aveam,dar deja mi-a ajuns starea de vomă până-n creier,și mai mult aș vrea să-l văd deja pe Voronin cu basmele lui decât pe Ghimpu cu Bosfor și dardanele .
Nu mă mir deloc dacă mâine venind de la școală o să deschid internetul și o să văd că în PMAN iarăși s-au strâns 50 de mii de oameni care au distrus Parlamentul (apropo proaspăt renovat) și deja și Guvernul,iată atunci o să fie vesel.Starea de fierbere la care aduce populația acest personaj Plahotniuc,mie de exemplu mi-ar provoca un dezgust total de-aș fi în locul lui Plahotniuc.Ei mă rog,știm cu toții câ Olejka Voronin a furat miliarde cu ajutorul lui tăticu Vova,dar iată la orizont de 2 ani ni se ivește Plahotniuc,care din zi în zi tot astupă falnic cu tentaculele sale toată țara,de la funcționari de rang înalt și până la cei mai simpli gunoieri.Și încă să te dai la TV că ești om de stat și nu furi,și n-ai probleme cu Interpolul și nu ai furat Victoria Banc,și nu încerci să falimentezi Banca de Economii ca s-o cumperi ,,по дишовке,, .Doamne,eu înțeleg că poate cineva de pe la sat nu înțelege ce poamă e Plaha’,da,omu i-o dat un kuliok cu orez și crupe în campanie electorală,măcar ceva bine o făcut,tot mai mult decât Filat și Ghimpu,dar oricum,trebuie să-ți dai seama,că acel kuliok,tot din banii tăi care i-a furat tot de la tine,l-a cumpărat.
Filea tot se dă în spectacol de vreo 2 ani cu păpușile lui,de parcă lumea nu știe că acel capital care-l are,l-a făcut pe contrabanda de țigări,da și Dumnezeu cu ele,i-a și spune odată ,,Da,îs contrabandist,, ,nu,el n-are nevoie să zică,lumea știe,lumea tace și nimic nu face,ei și bine,lasă lumea să trăiască așa cum îi place,atâta timp cât de mine nimeni nu se agață ,,tăt i băț,, . Eu ca tânăr și sper viitor-cetățean al Republicii Moldova,nu vreau să mă las pur și simplu așa dus cu cea mai mare nerușinare spre bezna sărăciei în care bogații tot mai bogați,săracii tot mai săraci,nu mă aranjează deloc așa viitor,mai ales pentru copiii mei.
Despre Lupu cred că nu are rost să scriu,dă păpușica aia din gură cum zice nenea Plahotniuc,și bine.Bine că în 2009 îl numea pe Plahiș drept unul din principalii mafioți ai țării,iar mai puțin peste un an mai că nu frați de cruce,în schimb frați de partid.PD-ul ca partid de lansare pentru furători e foarte bun,să nu uităm că anume de acolo în 2007 maestrul Filat (cu părul încleiat) a plecat.Acum a venit Plahotniuc,omul cu banii,creatura care cu ajutorul lui gheaghea Valodea Nicolaevici Voronin a devenit milionar,și care i-a dus pe toți de nas așa cum i-a plăcut mai mult,ca un adevărat cardinal din umbră,numai că acum e la lumină și zâmbește frumos în cameră.
Mai pe scurt,nu-mi place situația,dar n-am ce-i face,până când doar scriu,cine știe pe viitor,poate s-a trezi norodu,i-om băga în țeapă,eu aș avea un vis,să-i bag pe toți la pușcărie,dar mai am și o întrebare,ce rost are dacă moldoveanul de fire-i așa,fură de la vecin,de la rude,de la părinți și zice că nu el.

Ce adevăr vreți dacă singuri știți numai minciună? (Vlad Gonța)
28/1/2013

Published by Vlad Gonța

My name is Vlad, I'm from Moldova, Rep. of and i'm keen on Maths, Finance and Geoplitics. I'm studying at Univestity of Bologna, Faculty of Statistical Science, Bachelor in Finance, Insurance and Business from September 2016. I graduated in July 2016 in Economics and Tourism at ITT Marco Polo Rimini with 96/100, with a Thesis on ''International terrorism and its impact on global economic and social security''.

%d bloggers like this: