Analiza ultimilor acțiuni din Ucraina (22/02/2014)

O mică analiză
Cu toții sau majoritatea din nou cunoaștem situația din Ucraina,dar mulți din voi s-au gândit la ce pot duce acțiunile de acolo asupra Moldovei? Cred că nu…

S-a aflat câteva clipe în urmă din sursa #Canal5Ukraina că Viktor Yanukovici și-a dat demisia.În câteva clipe această știre va fi oficial declarată în Rada Supremă din Kiev unde parlamentarii au decis că țara revine la Constituția din 2004.La fel parlamentarii au decis eliberarea celui mai influent lider al opoziției,adică Yulia Timoshenko va fi eliberată.În acest moment ea se află la spitalul din Har’kov,trecând tratament fiind formal după gratii,ea fiind condamnată în octombrie 2011 la 7 ani de privațiune de libertate pe motiv că și-a depășit atribuțiile de stat,fiind acuzată că a prejudiciat statul ucrainean cu câteva sute de milioane de euro la semnarea contractelor de furnizare a gazelor din Rusia.

Că veni vorba de Har’kov,de ieri (21/02/2014) deja fostul Președinte Yanukovici a fugit în grabă din rezidența sa din Mejgorie unde se ascundea.Acesta a ajuns la Har’kov unde primarul orașului a convocat un consiliu de salvare a țării,unde cel mai degrabă se va decide soarta sud și a sud-estului Ucrainei în contextul în care Aceste regiuni sunt populate în majoritatea de etnici ruși sau filoruși.La fel în aceste momente La Har’kov se desfășoară un meeting în susținerea Euromaidanului,cel mai de amploare manifest din regiunile de Vest (pro-ruse) de la începutul protestelor până acum.Cel mai probabil,politicienii pro ruși vor discuta o eventuală intervenție a Rusiei,Crimeea fiind gata și mâine să intre în componența statului vecin.

Să nu uităm că în cazul unei dezbinări a țări pe criteriu etnic,toate regiunile din sud,sud-est și vest vor intra nemijlocit în componența Rusiei sau vor forma un stat marionetă condus de vasalii Moscovei.Așa cum știți avem în Moldova bătăile noastre de cap,Transnistria,care de facto aparține Rusiei și care de curând a adoptat o așa zisă ”lege” care consfințește ordinamentul juridic al Federației Ruse drept principala sursă juridică a așa zisei Republici Transnistrene.Deci dacă ajung regiunile sudice (Odesa,Donețk,ș.a.) în mâinile Moscovei Moldova se va regăsi direct cu armata rusească la 50 km de Chișinău,iar asta deja ne va pune în pragul ori ocupării în viitor a Moldovei ori unirea ei cu România.

Deci trebuie să fim foarte atenți și să susținem integritatea Ucrainei,Moldova fiind vizată direct de acțiunile care se întâmplă la vecinii noștri.

Aș vrea să-mi exprim condoleanțe celor 130 de persoane care au murit pentru libertatea țării lor și să le dea domnu’ ucrainienilor să folosească cu multă atenție și acuratețe de libertatea și de oportunitatea de-a construi în sfârșit un stat cu adevărat democratic și de drept.

Слава Украине ! Слава Героям !!!

Yanukovici declară că a avut loc o lovitură de stat.

Panorama Euromaidan-ului (foto: airpano.com)
Imagine

Document găsit la Mejgorie ce consfințește un act de corupție al regimului Yanukovici (foto: Oksana Kovalenko)

Imagine

Documente aruncate la Mejgorie (rezidența Președintelui)

Imagine

Live from Kiev

Слава Героям !!!

Published by Vladislav Gonta - Consulente Finanziario Deutsche Bank Financial Advisors

26 anni, arbitro di calcio, amante della corsa outdoor e della piscina indoor, appassionato di filosofia e storia, sempre alla ricerca di migliorare me stesso. Aspirante Pʀɪᴠᴀᴛᴇ Bᴀɴᴋᴇʀ e attuale Cᴏɴsᴜʟᴇɴᴛᴇ Fɪɴᴀɴᴢɪᴀʀɪᴏ in 𝐃𝐞𝐮𝐭𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐁𝐚𝐧𝐤 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐀𝐝𝐯𝐢𝐬𝐨𝐫𝐬, la mia carriera in finanza comincia nel 2019 in Alleanza Assicurazioni dove per la prima volta ho l'occasione di creare una relazione diretta con il cliente. Acquisisco un'ottima padronanza degli strumenti finanziari legati al 𝑅𝐴𝑀𝑂 𝑉𝐼𝑇𝐴 (Polizze Ramo I, III e IV). Potenzio successivamente l'esperienza nella commercializzazione di prodotti assicurativi attraverso un'opportunità di lavoro in AXA Assicurazioni in qualità di Welfare Advisor e completo la familiarità con le polizze 𝑅𝐴𝑀𝑂 𝐷𝐴𝑁𝑁𝐼 (RC, Infortuni). Decido di intraprendere il percorso da futuro Pʀɪᴠᴀᴛᴇ Bᴀɴᴋᴇʀ. A cavallo tra 2020 e 2021 partecipo a 𝟓 𝐓𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 a livello nazionale e 𝑟𝑖𝑠𝑢𝑙𝑡𝑜 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑖𝑠𝑡𝑎 𝑑𝑒𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑖 𝟒: Deutsche Bank Financial Advisors, Copernico SIM, FIDEURAM ISPB, Azimut CM e BNL-BNP Paribas Life Banker. - 𝐃𝐞𝐮𝐭𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐁𝐚𝐧𝐤 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐀𝐝𝐯𝐢𝐬𝐨𝐫𝐬: uno dei 15 finalisti (oltre 600 candidature) - Azimut CM: 12° classificato su 85 finalisti (oltre 400 candidature) Inizio il corso di preparazione per l'esame OCF con db FA, concluso a settembre 2021. Supero con profitto l̲'̲e̲s̲a̲m̲e̲ ̲i̲n̲ ̲d̲a̲t̲a̲ ̲8̲/̲1̲1̲/̲2̲0̲2̲1̲, e ottengo l̲'̲a̲b̲i̲l̲i̲t̲a̲z̲i̲o̲n̲e̲ ̲a̲l̲l̲'̲o̲f̲f̲e̲r̲t̲a̲ ̲f̲u̲o̲r̲i̲ ̲s̲e̲d̲e̲. 𝑳𝒂𝒖𝒓𝒆𝒂𝒕𝒐 in Scienze Statistiche e attualmente 𝑪𝒂𝒏𝒅𝒊𝒅𝒂𝒕𝒐 per il Master in Wealth Management, mi reputo ambizioso e fortemente determinato nel raggiungimento degli obiettivi fissati con i miei assistiti. Mi piace coltivare una 𝑠𝑎𝑛𝑎 𝑟𝑒𝑙𝑎𝑧𝑖𝑜𝑛𝑒 𝑑𝑖 𝑓𝑖𝑑𝑢𝑐𝑖𝑎 con i clienti e sono convinto che che solo in questo modo si possa arrivare ad avere una collaborazione duratura e proficua.

%d bloggers like this: