Ziua Europei sărbătorită cu dezbateri

Astăzi la școală am avut un consiliu al studenților,am dezbătut mai multe teme,printre care cele mai importante în ceea ce privește Europa și mai ales țara în care-mi fac studiile cât și țările vecine.Am discutat despre alegerile în Parlamentul European ce vor avea loc pe 25 mai curent.
Problema ce a pus pe jar spiritele era imigrarea în Uniunea Europeană pe căi ilegale,azilul politic și aspectele de drept încălcate.
Pe prim plan a fost introdusă situația geo-politică și economică din mai multe țări ale Africii,Asiei Centrale și celei Sud-Estice.Am avut parte de 2 discursuri,care ne-au fost rostite de către 2 refugiați: Buba (Senegal) și Aziz (Afganistan).Ne-au povestit cum au ajuns ei în Italia.Soarta celor 2 e foarte diferită,în cât Bubba venea din Senegal la vârsta de 16 ani pe un ferryboat,și ajuns în Italia a cerut azil politic,care i-a fost acordat imediat.Istoria lui Aziz e un pic mai dramatică,întru cât a fost nevoit să fugă de rebelii talibani,care i-au ucis mama,la o vârstă de 13 ani,constrâns să emigreze în Iran,unde timp de 3 ani a lucrat la negru,punând de-o parte bani pentru a ajunge în Turcia,de unde mai departe destinația îi era Europa.Ajuns în Turcia,într-un sătuc care nu și-l mai amintește,Aziz a plecat împreună cu alți refugiați spre granița cu Grecia,erau 15 persoane,într-o remorcă de microbuz,13 ore fără hrană sau apă.Ajunși lângă Grecia,aceștia au fost nevoiți să înfrunte un râu care desparte Turcia de Grecia,și deci Asia de Uniunea Europeană.

Râul Evros,granița naturală dintre Grecia și Turcia
Râul Evros,granița naturală dintre Grecia și Turcia

Trecut peste această graniță naturală,Aziz a fost capturat de grănicerii greci și trimis într-un port grec,pentru ca apoi să fie deportat.A stat acolo timp de 4 ani,în acest timp a lucrat zugrav (la negru) și a făcut niște bani,pentru a-și continua drumul,deja spre Italia,unde amicii săi spuneau că este mai ușor de obținut azil.Aziz s-a ancorat de remorca TIR-ului care intra într-un ferryboat ce ducea spre Italia.Ajuns în Italia,a fost nevoiți să se ascundă de grăniceri ce controlau mașinile ce ieșeau din vasul nou venit,astfel el a sărit în mare și s-a ascuns sub puntea care lega vasul de țărm.Din păcate pentru el,atunci,a fost capturat de grăniceri și dus la sectorul de poliție unde a fost documentat.A cerut avocat care să-l reprezinte,întru cât statul italian prevede această procedură.Cu ajutorul avocatului Aziz a înaintat Cererea de azil în Italia,însă aceasta a fost respinsă de nenumărate ori,iar timp de 4 ani Aziz obținea în judecată dreptul care legislația Uniunii Europene îl stipulează drept unul din drepturile fundamentale,la fel ca și Declarația Mondială cu privire la drepturile omului. Aziz e deja de 7 ani în Italia,i-au fost oferite toate documentele necesare,iar peste 8 ani are drept să ceară cetățenia statului italian.
Spre final am ajuns la concluzia că modul de acordare a azilului politic în Uniunea Europeană nu funcționează eficient.Motivul ineficienței constă în politica proastă de distribuire a solicitanților pentru azil,întru cât Grecia,Italia și Spania sunt invadate de Emigranți din Africa,Asia,America Latină,însă ponderea cea mai mare cade pe umerii Italiei,care nu face față fluxului imens de solicitanți,pe când Malta,Franța,Marea Britania sau Germania aproape nu intervin sub nici o formă ba chiar extrem de des resping cererile de azil,astfel încălcând normativele europene și convenția mondială cu privire la azil.

Distribuirea emigranților din Italia spre alte state ale UE
Distribuirea emigranților din Italia spre alte state ale UE
Cele mai mari fluxuri migraționale spre Europa
Cele mai mari fluxuri migraționale spre Europa

Am determinat soluția,care din punctul nostru de vedere părea cea mai justă,și anume crearea unei comisii la nivel european,cu sediu în mai multe țări ale UE,ce s-ar ocupa de perfectarea și informarea imigranților și solicitanților de azil,întru cât un astfel de organ la nivel european nu există la momentul actual.

Noi refugiați din Africa ancorați pe insula Lampedusa (Italia)
Noi refugiați din Africa ancorați pe insula Lampedusa (Italia)

Am urmărit și intervenția Candidaților la alegerile în Parlamentul Europei ce se desfășoară din 7-9 mai în orașul italian Florența (Florence),unde Candidatul Verzilor Europeni, Jose Bove a vorbit despre imigrarea ilegală și necesitatea creării organismelor ce s-ar ocupa nemijlocit de distribuirea și oferirea azilului solicitat,tuturor celor care din motiv de război,motive economice sau politice au fost nevoiți să-și părăsească țara de origine.
Am găsit acest discurs foarte interesant,și cred că generația europeană ar trebui să se gândească despre această întrebare,a emigrației ilegale,dat fiind că majoritatea basarabenilor au plecat la muncă în uniunea Europeană pe căi ilegale,lucru ce trebuie prevenit prin crearea organismelor specializate.

EU Debate @ Florence 2014
EU Debate @ Florence 2014

Published by Vladislav Gonta - Consulente Finanziario Deutsche Bank Financial Advisors

26 anni, arbitro di calcio, amante della corsa outdoor e della piscina indoor, appassionato di filosofia e storia, sempre alla ricerca di migliorare me stesso. Aspirante Pʀɪᴠᴀᴛᴇ Bᴀɴᴋᴇʀ e attuale Cᴏɴsᴜʟᴇɴᴛᴇ Fɪɴᴀɴᴢɪᴀʀɪᴏ in 𝐃𝐞𝐮𝐭𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐁𝐚𝐧𝐤 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐀𝐝𝐯𝐢𝐬𝐨𝐫𝐬, la mia carriera in finanza comincia nel 2019 in Alleanza Assicurazioni dove per la prima volta ho l'occasione di creare una relazione diretta con il cliente. Acquisisco un'ottima padronanza degli strumenti finanziari legati al 𝑅𝐴𝑀𝑂 𝑉𝐼𝑇𝐴 (Polizze Ramo I, III e IV). Potenzio successivamente l'esperienza nella commercializzazione di prodotti assicurativi attraverso un'opportunità di lavoro in AXA Assicurazioni in qualità di Welfare Advisor e completo la familiarità con le polizze 𝑅𝐴𝑀𝑂 𝐷𝐴𝑁𝑁𝐼 (RC, Infortuni). Decido di intraprendere il percorso da futuro Pʀɪᴠᴀᴛᴇ Bᴀɴᴋᴇʀ. A cavallo tra 2020 e 2021 partecipo a 𝟓 𝐓𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 a livello nazionale e 𝑟𝑖𝑠𝑢𝑙𝑡𝑜 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑖𝑠𝑡𝑎 𝑑𝑒𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑖 𝟒: Deutsche Bank Financial Advisors, Copernico SIM, FIDEURAM ISPB, Azimut CM e BNL-BNP Paribas Life Banker. - 𝐃𝐞𝐮𝐭𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐁𝐚𝐧𝐤 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐀𝐝𝐯𝐢𝐬𝐨𝐫𝐬: uno dei 15 finalisti (oltre 600 candidature) - Azimut CM: 12° classificato su 85 finalisti (oltre 400 candidature) Inizio il corso di preparazione per l'esame OCF con db FA, concluso a settembre 2021. Supero con profitto l̲'̲e̲s̲a̲m̲e̲ ̲i̲n̲ ̲d̲a̲t̲a̲ ̲8̲/̲1̲1̲/̲2̲0̲2̲1̲, e ottengo l̲'̲a̲b̲i̲l̲i̲t̲a̲z̲i̲o̲n̲e̲ ̲a̲l̲l̲'̲o̲f̲f̲e̲r̲t̲a̲ ̲f̲u̲o̲r̲i̲ ̲s̲e̲d̲e̲. 𝑳𝒂𝒖𝒓𝒆𝒂𝒕𝒐 in Scienze Statistiche e attualmente 𝑪𝒂𝒏𝒅𝒊𝒅𝒂𝒕𝒐 per il Master in Wealth Management, mi reputo ambizioso e fortemente determinato nel raggiungimento degli obiettivi fissati con i miei assistiti. Mi piace coltivare una 𝑠𝑎𝑛𝑎 𝑟𝑒𝑙𝑎𝑧𝑖𝑜𝑛𝑒 𝑑𝑖 𝑓𝑖𝑑𝑢𝑐𝑖𝑎 con i clienti e sono convinto che che solo in questo modo si possa arrivare ad avere una collaborazione duratura e proficua.

%d bloggers like this: