O greșeală intenționată sau … ?

Scroll-înd astăzi prin feed-ul din facebook,am dat de un video postat de serviciul de presă al Parlamentului European.Acest video are ca scop informarea cetățenilor #UE cu țările semnatare ale Acordului de Asociere și Liber Schimb,printre care se regăsesc Moldova,Georgia și Ucraina.
La începutul acestul spot informativ,însă,Moldova este reprezentată ca parte componentă a Uniunii Europene,fiind unica din cele trei țări semnatare,colorată în albastru.

Moldova,arătată într-un spot informațional al Parlamentului European,ca parte a Uniunii Europene
Moldova,arătată într-un spot informativ al Parlamentului European,ca parte a Uniunii Europene

Mă întreb oare,este o greșeală din necunoaștere sau una intenționată?

Acesta nu este primul caz în care Moldova este reprezentată ca parte a Uniunii.În 2013,cu ocazia zilei Europei,Poșta Franceză a emis timbre poștale în care Basarabia,Bucovina de Nord și Bugeacul erau parte a României,în cadrul UE.

Card poștal francez. (2013) Basarabia,Bucovina de Nord și Dobrogea,reprezentate ca parte a Uniunii Europene în componența României.
Card poștal francez. (2013)
Basarabia,Bucovina de Nord și Dobrogea,reprezentate ca parte a Uniunii Europene în componența României.

Deci,ne rămâne doar să facem ipoteze,greșesc intenționat europenii,făcând aluzie la o viitoare Unire cu România și UE,sau pur și simplu greșesc datorită informării proaste asupra Moldovei.

Published by Vlad Gonța

My name is Vlad, I'm from Moldova, Rep. of and i'm keen on Maths, Finance and Geoplitics. I'm studying at Univestity of Bologna, Faculty of Statistical Science, Bachelor in Finance, Insurance and Business from September 2016. I graduated in July 2016 in Economics and Tourism at ITT Marco Polo Rimini with 96/100, with a Thesis on ''International terrorism and its impact on global economic and social security''.

%d bloggers like this: