Cronologia evenimentelor politice după alegerile din 30 noiembrie 2014

 • 8/12/2014 Pe unele portaluri de știri apar informații referitor la plecarea lui Vlad Filat din PLDM:

  LINK 1 Moldova24.info

  LINK 2 actualitati.md

 • 3/12/2014  Partidele de centru dreapta (PL,PLDM și PD) duc tratative pentru a forma o nouă (veche) coaliție de guvernare, cu denumirea Alianța pentru Integrare Europeană. Alianță politică ce se angajează în reformarea sistemului judiciar, eliminarea corupției și crearea noilor locuri de muncă, toate acestea în conformitate cu cerințele europene. Una din misiunile de bază ale acestei Alianțe este re-orientarea Moldovei către Uniunea Europeană și piața de desfacere a acestei în detrimentul Rusiei (Uniunii Vamale).

  LINK ZIARE.MD

 • 1/12/2014 Partidele de centru dreapta (PL,PLDM și PD) acumulează în total 55 de mandate,devansând partidele de stânga (PCRM și PSRM).

  LINK 1 UNIMEDIA

 • 9/12/2014 Membru al PLDM și deputat al aceleași formațiuni, Ion Butmalai, este găsit mort în garajul său din orașul Cahul. Se presupune a fi suicid , ulterior însă, poliția a deschis o urmărire penală pentru omor intenționat.

  LINK 1 ProTV CHIȘINĂU

  LINK 2 BLOGUL LUI VLAD

 • 19/12/2014 Au trecut 3 săptămâni, iar Republica Moldova încă nu are coaliție de guvernare.

  LINK 1 Timpul.md

 • 13/01/2015 ” Negocierile nu au dus la nimic! Lupu și Filat: Trebuie să începem discuțiile cu PCRM, chiar de mâine. ”
  Cum am și prezis, fostul președinte al Moldovei și actualul lider PCRM, Vladimir Voronin, devine figura de bază în negocierile unei noi coaliții de guvernare, care pare a deveni una de centru-stânga, în detrimentul uneia de centru-dreapta cum se preconiza. PL și liderul său Mihai Ghimpu par a fi îndepărtați din cauza poziției ferme de eliminare a neutralității Moldovei și aderarea acesteia la NATO așa cum prevede platforma electorală a liberalilor.

  Link 1 realitatea.net

 • 23/01/2015 Liderii partidelor PLDM și PD, respectiv Vlad Filat și Marian Lupu semnează acordul de constituire a noii AIE 3 ( Alianța pentru Integrare Europeană v.3 ), după eșuarea tratativelor de constituire a unei alianțe cu PL.

  Link 1 Unimedia.md

Published by Vlad Gonța

My name is Vlad, I'm from Moldova, Rep. of and i'm keen on Maths, Finance and Geoplitics. I'm studying at Univestity of Bologna, Faculty of Statistical Science, Bachelor in Finance, Insurance and Business from September 2016. I graduated in July 2016 in Economics and Tourism at ITT Marco Polo Rimini with 96/100, with a Thesis on ''International terrorism and its impact on global economic and social security''.

%d bloggers like this: