Proteste de amploare în Armenia

Proteste de amploare au loc acum în Yerevan și în nordul Armeniei (or. Gyumri), unde pe 12 ianuarie curent, un soldat rus, dislocat la Baza militară a Federației Ruse din Armenia, a ucis cu sânge rece 6 persoane, inclusiv un copil , rănind grav un alt minor care a ajuns la spital în stare critică.
Aceste proteste au izbucnit ca semn de solidaritate pentru cei decedați și ca îndemn la acțiune din partea Procuraturii armene, care a declarat anterior că arestarea soldatului rus ( Evghenii Permeakov – cet. rus) de către organele de urmărire penală ale țării nu s-a discutat întru cât acesta se află pe teritoriul bazei militare ruse (în afara jurisdicției armene).
Rusia nu este dispusă să-l predea pe asasin și din câte se înțelege, asupra comandanților bazei militare ruse nu se vor lua măsuri foarte dure, limitându-se la avertisment și notă disciplinară.
Este clar că Moscova procedează greșit, înrăutățind situația din regiune și mai ales parteneriatul său cu Armenia, care este unul din puținii aliați fideli ai Rusiei, ba chiar țară care a și aderat la 1 ianuarie 2015 la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan + Armenia. Din câte bine ne dăm seama, Washington-ul nu are nevoie să se străduie prea mult, întrucât rușii strică podurile înălțate de ei înșiși, astfel făcând o mare favoare SUA în dorințele acestora de-a lăsa Rusia fără susținere internațională.

UPDATE, ora 21:45 : Consulatul General al Rusiei este încercuit de polițiștii armeni, luați cu asalt de protestatarii locali. ( TVRain.ru )

Published by Vlad Gonța

My name is Vlad, I'm from Moldova, Rep. of and i'm keen on Maths, Finance and Geoplitics. I'm studying at Univestity of Bologna, Faculty of Statistical Science, Bachelor in Finance, Insurance and Business from September 2016. I graduated in July 2016 in Economics and Tourism at ITT Marco Polo Rimini with 96/100, with a Thesis on ''International terrorism and its impact on global economic and social security''.

%d bloggers like this: