Icoana ”Leancă”

Tot tamtamul din ultimul timp cu ”Юру кинули” și ”ah ce-i de rău Ghimpu că nu l-a votat pe Leancă” fac parte dintr-o acțiune de idolatrizare a fostului premier?
Dacă da, atunci acei care închinau ode și rugăminți de salvare a națiunii și sperau că acest Iura poate fi un ditamai Robin Hood moldovenesc, să se ascundă undeva și să nu iasă până la următoarele alegeri parlamentare.
Iurie Leancă nu este un politician, el este un diplomat, acțiunile dure și consecvente de lider + lipsa fricii nu-l caracterizează nici pe departe. Indubitabil este o persoană foarte deșteaptă, umilă și educată, însă nu este genul de politician care va lua situația într-un pumn de fier și va avea curajul să meargă în potriva șefului Vlad Filat și mai ales în potriva ”șefului” șefului, Vlad Plahotniuc.
Dar ce rost are să explici toate acestea unei populații care poate fi atât de ușor manipulată și stimulată la a face cumpărături printr-o simplă devalorizare a monedei de stat. Clar este că toți internauții își vor purta valuta străină la schimb, astupând gaura produsă în sistemul financiar de către oligarhii de la guvernare, acei oligarhi care au pus la cale furtul a 600 de milioane de la BEM, cedarea Aeroportului Chișinău unui stat care reprezintă pericol strategic regional ș.a.m.d. și toate acestea trecute cu vederea de fostul premier care nu a avut curajul să intervină în forță și să ceară o anchetă.

Nota Bene: Tot discursul lui Leancă de ieri seara la JurnalTV s-a rezumat la o  singură frază exclamată la începutul emisiunii:
” Am fost un simplu premier … ”

Published by Vlad Gonța

My name is Vlad, I'm from Moldova, Rep. of and i'm keen on Maths, Finance and Geoplitics. I'm studying at Univestity of Bologna, Faculty of Statistical Science, Bachelor in Finance, Insurance and Business from September 2016. I graduated in July 2016 in Economics and Tourism at ITT Marco Polo Rimini with 96/100, with a Thesis on ''International terrorism and its impact on global economic and social security''.

%d bloggers like this: