Încă 4 ani de oraș “European”

Europeni da? Europa da? PiDorin da?
Na vouă Europa acasă, mai duceți-o 4 ani in spate. Dar măcar tancurile rusești și trenul spre Siberia nu mai vine, aşa-i?
Fericiți? Vă simțiți salvatori ai națiunii?
Acest Член piciorul și-l bagă în voturile voastre că oricum știa că va fi falsificat totul ca-n 2011 cu Dodon. ( suburbia decide soarta capitalei, Halal ! )
Pentru cei ce nu știu, puterea acordată unui singur om mai mult de 8 ani ( 2 mandate ) îl face sa se-nbete de putere + reprezintă un mesaj clar că cetățenii sprijină corupția din primărie care multstimatul primar nici deget peste deget nu a lovit ca să o elimine.
Ce-i drept n-am voie sa ma răsfrâng atât de mult pentru că nu am fost la vot ( din motive fizice ) dar când mă întorc la Chisinau, de fiecare data văd nu un oraș european cum vrea să-l prezinte ”primarul”, ci un fost orasel dărăpănat din ex Uniunea Sovietica, doar că de această dată cu mii de gherete puse-n dodii pe strazi și mult mai multe construcții nu atât ilegale cât urate din punct de vedere estetic. Chişinăul nu merită statut de capitala în halul în care se află acum, mai degrabă un sat un pic mai mare și asta într-o buna măsură i se datorează și acestui ”primar competent” ( obiectiv să fiu a făcut câte ceva: drumul spre aeroport, Valea Mirilor, Strada Pietonală, pentru ultima se poate de tras de urechi mai mult decât de lăudat ) care oricum nu a reușit să facă mai nimic in 8 ani și cu atât mai mult nu va reuși nici în următorii 4; nu din lipsă de dorință ci din lipsă de profesionalism și verticalitate în decizii.
Ps: democrația înseamnă schimbare, iar 8 ani pentru un primar care se da competent sunt mai mult ca destui pentru a-şi arăta aptitudinile. Nimeni nu spune că piZina ar face mai bine, dar nici mai rău decât este acum Chişinăul nu ar fi devenit dacă ar fi câștigat socialiștii.
Amen. 🙂

credits: imagine baner preluată de pe posmotrel.info

Published by Vlad Gonța

My name is Vlad, I'm from Moldova, Rep. of and i'm keen on Maths, Finance and Geoplitics. I'm studying at Univestity of Bologna, Faculty of Statistical Science, Bachelor in Finance, Insurance and Business from September 2016. I graduated in July 2016 in Economics and Tourism at ITT Marco Polo Rimini with 96/100, with a Thesis on ''International terrorism and its impact on global economic and social security''.

%d bloggers like this: